Deel deze pagina:
Nieuws

Samenwerking met Helicon en Willem 1 College bij opleiding Foodoperator

17 July 2019

Mbo Helicon Groen en ROC de Leijgraaf werken sinds kort samen bij de lessen binnen de opleiding Foodoperator. De praktijkopleidingen in de regio Noordoost Brabant slaan de handen ineen om elkaar te kunnen versterken en aanvullen. Er lopen ook gesprekken met het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Leerling-operators kunnen dan bij 3 gespecialiseerde praktijkcentra lessen volgen.

Foodoperators zorgen er voor dat het productieproces in een food-bedrijf goed verloopt. In de maanden mei en juni volgen leerlingen van de opleiding Foodoperator van ROC de Leijgraaf lessen op het Food & Fresh Lab op de Groene Campus van Helicon in Helmond. 
In de periode augustus tot oktober bezoeken leerlingen van de Groene Campus op hun beurt de X-Factory, een praktijkruimte voor procestechniek bij ROC de Leijgraaf in Veghel. 

Paul Bekkers (afdeling Techniek & Samenleving De Leijgraaf) en Joep van der Steen (Mbo Helicon Helmond) hopen dat de samenwerking tussen hun scholen een vervolg krijgt als ook de Waterfabriek van het Koning Willem 1-college in Den Bosch aansluit. Er lopen al gesprekken met het Koning Willem 1 College. ‘Leerling-Operators kunnen dan op alle drie praktijkcentra een deel van hun opleiding doorlopen. De drie centra sluiten perfect op elkaar aan en leveren leerlingen die over de volle breedte van het operatorberoep basiskennis en vaardigheden bezitten.’ Zo kunnen leerlingen kiezen voor het keuzedeel Lean&creatief, een lesprogramma dat door de drie scholen zelf ontwikkeld is. 

Deel deze pagina: