Deel deze pagina:
0/0

Nieuws

Interview

afspelen
afspelen

“Werken op de Leijgraaf is voor mij veel meer dan docent Nederlands zijn.”

“Werken op de Leijgraaf is voor mij veel meer dan docent Nederlands zijn.”

Ik heb enkele jaren geleden de opleiding Nederlands 2e graads afgerond. In mijn laatste jaar diende ik stage te lopen in het onderwijs. Aan een baan als docent op een ROC had ik niet gedacht. Het imago van de ROC’s in het algemeen vond ik namelijk niet bepaald positief, ik wilde liever op een middelbare school lesgeven. Dat beeld is inmiddels drastisch veranderd. De eerste werkweek is meteen goed bevallen, vanaf dag één voelde ik me opgenomen in het team.

Wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling krijg ik op De Leijgraaf veel ruimte. De LeijAcademie van De Leijgraaf heeft een groot aanbod van cursussen en trainingen. Wat betreft coaching krijg ik alle ruimte om mijn kennis te professionaliseren. Deze kennis kan ik vervolgens goed toepassen bij het coachen van mijn leerlingen.

De cultuur op De Leijgraaf ervaar ik als open. Ik kan met vragen altijd terecht bij mijn onderwijsmanager. De begeleiding toen ik startte was goed. Als starter kreeg ik een coach toegewezen vanuit de afdeling. Het is fijn om terug te kunnen vallen op een ervaren iemand. Natuurlijk wordt er van je verwacht dat je ook zelf actief bent en initiatief neemt, maar zeker in het begin heb je veel aan die ondersteuning.

Wat werken bij De Leijgraaf voor mij zo bijzonder maakt is het veelzijdige; het vakgebied in combinatie met het coachen en het in teamverband iets voor elkaar krijgen. Werken op De Leijgraaf is voor mij veel meer dan alleen maar docent Nederlands zijn.

Joannie Hogenboom, docent Nederlands