Deel deze pagina:

Joannie Hogenboom

Joannie Hogenboom

"Ik heb enkele jaren geleden de opleiding Nederlands 2e graads afgerond. In mijn laatste jaar diende ik stage te lopen in het onderwijs. Aan een baan als docent op een ROC had ik niet gedacht. Het imago van de ROC's in het algemeen vond ik namelijk niet bepaald positief, ik wilde liever op een middelbare school lesgeven. Dat beeld is inmiddels drastisch veranderd."

"Ik geef les aan leerlingen op de opleidingen van de afdeling Horeca & Toerisme. Lesgeven op deze afdeling voelt alsof de cirkel rond is. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Facilitair Management afgerond. Mijn eerste baan was als frontofficemedewerker in de horeca. Deze waardevolle ervaringen kan ik nu als docent prima gebruiken."

"De eerste werkweek is meteen goed bevallen, vanaf dag één voelde ik me opgenomen in het team. Wat mij ook goed bevalt, is dat ik niet alleen docent ben en met mijn vakgebied bezig ben, maar ook leerlingen mag coachen. Ik coach inmiddels 20 leerlingen. Dat is en blijft een uitdaging."

"Wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling krijg ik op De Leijgraaf veel ruimte. De LeijAcademie van De Leijgraaf heeft een groot aanbod van cursussen en trainingen. Wat betreft coaching krijg ik alle ruimte om mijn kennis te professionaliseren. Deze kennis kan ik vervolgens goed toepassen bij het coachen van mijn leerlingen."

"De cultuur op De Leijgraaf ervaar ik als open. Ik kan met vragen altijd terecht bij mijn onderwijsmanager. De begeleiding toen ik startte was goed. Als starter kreeg ik een coach toegewezen vanuit de afdeling. Het is fijn om terug te kunnen vallen op een ervaren iemand. Natuurlijk wordt er van je verwacht dat je ook zelf actief bent en initiatief neemt, maar zeker in het begin heb je veel aan die ondersteuning."

"Wat werken op De Leijgraaf voor mij zo bijzonder maakt is het veelzijdige; het vakgebied in combinatie met het coachen en het in teamverband iets voor elkaar krijgen. Werken op De Leijgraaf is voor mij veel meer dan alleen maar docent Nederlands zijn."

Deel deze pagina: